Grontmij, together with other partners, has been awarded with the Danish Lighting Award 2014 for its work on the new Novo Nordisk headquarters in Bagsværd, Denmark, designed by Henning Larsen Architects.
The lighting is integrated and enhances the architecture and the building’s functions, with high visual comfort and energy efficient luminaires. Grontmij wins the award for the second consecutive year and for the third time since the award was founded in 2008.

The project

“This project exemplifies the excellent developments in contemporary lighting design, where it is not the light itself that is eye-catching, but the architectural totality and the atmospheres that are created by the light”, says Anne Bay, Jury Chairman and Director of the Danish Lighting Center.

The Award

The Danish Lighting Award is awarded annually by the Danish Lighting Centre to a lighting project in Denmark. The evaluation criteria include the project’s technical qualities, functionality, visual and aesthetic aspects, energy consumption and operating costs.


Credits: Grontmij
SHARE THE LIGHT